Pagina 1 van 1

Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 13 mei 2018 10:52
door MarkoSturing
Naast de Dax maak ik af en toe ook moonshine. Ik heb dus een flesje methanol staan. Zou mijn Dax er sneller van gaan of draai ik het blok er mee in de soep? Ik kan het ook uitproberen, maar vraag het eerst maar even :lol:

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 13 mei 2018 12:53
door loe
Ethanol is het goedje wat tegenwoordig verplicht door de benzine heen word gemengt.uit zogenaamde milieu oogpunt..dit spul wil je zo veel mogelijk vermijden.daar het hygroscopisch is en water aantrekt.en ook agressief is bij rubber en plasitic soorten.vele oldtimer auto motor en bromfietsliefhebbers ondervinden hier problemen mee.zoals lekkende keerringen pakkingen lijdingen enz...niet bijmengen dus..de enige benzine die geen ethanol bevat is die van bp ultimate..die mik ik dus standaard in al mijn brommers.

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 13 mei 2018 13:30
door MarkoSturing
Ok bedankt. Duidelijke taal! Ik zal de methanol dan gebruiken voor het schoonmaken van de ruiten en het aansteken van de barbecue!

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 13 mei 2018 13:58
door wim V8
Jullie weten het verschil tussen Ethanol en Methanol?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ethanol

https://nl.wikipedia.org/wiki/Methanol

Speedwaymotoren rijden bijv. op Methanol.

Gr. Wim.

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 13 mei 2018 19:15
door loe
Ethanol kun je drinken..methanol ga je ziek van worden..

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 14 mei 2018 16:29
door Solex-19
Een klein beetje Methanol toevoegen is niet zo erg, het enigste voordeel is dat het octaan getal wat omhoog gaat. Wil je op pure methanol rijden dan moet je de sproeier aanpassen omdat de verbrandingswaarde lager ligt dan benzine. Voordeel is dat je cylinder koeler blijft omdat methanol enorm snel verdampt en daardoor warmte ontrekt. De lucht/brandstof verhouding is bij benzine ongeveer 12 op 1, bij methanol is dat 4 op 1 dus meer vermogen maar ook een stuk hoger verbruik. Let inderdaad wel op met rubber slangen en afdichtingen en met koud weer start hij moeilijker. Wil je methanol in een 2 takt (niet van toepassing op dit forum) gebruiken dan moet je plantaardige olie gebruiken want gewone olie wil niet mengen.

Re: Methanol toevoegen aan de benzine?

Geplaatst: 15 mei 2018 20:44
door butt head
ethanol 4 live :? zelfs de 102 octaan brandstoffen hebben het al :cry:

misschien toch maar over op de mengsmering