Toekomst HVN; ben jij er bij?

Nieuws & medelingen van de HVN vind je hier. Hou ook de site in de gaten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
René
Admin
Berichten: 1670
Lid geworden op: 15 jan 2007 14:01
Bezit: CD50
Locatie: Utrecht / Veghel

Toekomst HVN; ben jij er bij?

Bericht door René » 22 apr 2016 08:09

Op 3 april was de algemene ledenvergadering. Hierin werd duidelijk dat de vereniging aan vernieuwing toe is. Twee bestuursleden traden af zonder dat er direct vervangers opstonden. Met de al openstaande vacatures, betekent dat nog maar de helft van het bestuur bemand is! De strekking is duidelijk, er moet iets gaan veranderen!

En dat gaan we doen! We zijn tot het besluit gekomen dat de visie van vereniging moeten worden herzien. En daar willen we graag jullie bij betrekken! Lees dus snel verder.Bestuurssamenstelling

Los van het financiële plaatje en wat vaste agendaonderdelen, was de samenstelling van het bestuur het belangrijkste onderwerp van de ALV. De voorzitter, penningmeester, magazineman én internetfunctionaris stapten allemaal op. De evenementenman was al opgestapt en voor de PR functie stond er al een vacature open.

Gelukkig werden de positie van penningmeester en internetfunctionaris (nu ook bestuursfunctie) overgenomen door nieuwe vrijwilligers. Een nieuwe voorzitter was echter niet direct beschikbaar. Om het bestuur bij elkaar te houden en in goede banen te leiden, is dit eigenlijk wel de meest cruciale functie. Eigenlijk kan het bestuur niet zonder voorzitter. De grote vraag vanuit de overgebleven bestuursleden en aanwezige leden was dan ook: hoe moeten we zo verder gaan???

Klik hier voor de huidige samenstelling van het bestuur en de vacatures.


Toekomst HVN

Na enige discussie kwam Willem van Strik met een mooi voorstel. Binnen een andere club waar hij lid van is, zijn ze eens met een grote groep met elkaar gaan nadenken over de toekomst, en hebben ze daarna een nieuw bestuur samengesteld. De aanwezige strokers vonden dat wel een goed plan.

We hebben de club opgericht in 1987 met als belangrijkste doel het organiseren van de jaarlijkse Hondadag. Zonder vereniging wilde de politie niet praten met een zooitje ongeregeld. Founding fathers Johan Kole en Cok van den Heuvel hebben toen met een paar andere oer-strokers de vereniging opgericht en de HVN werd zo geboren.

De HVN is in de loop der jaren gegroeid, maar ook weer gekrompen. Er zijn minder Honda’s, veel Honda’s slapen ook al jaren in de garages van strokers of hun ouders, terwijl de baasjes wel reanimeer- of restauratieplannen hebben, maar eigenlijk te druk zijn met kinderen en andere dingen.

Jonge aanwas is er wel, maar zie je weinig in de vereniging. Het magazine is gegroeid van een zwart-wit A5je naar een glimmend A4 formaat, maar het volkrijgen wordt steeds lastiger. Een harde ledenkern blijft altijd bestaan en is betrokken, maar heeft ook niet altijd overal tijd voor.

Tijdens de ALV is er gesproken over hoe lastig het is om mensen te vinden, alles draaiende te houden, enz. De vraag of de HVN opgeheven moet worden is zelfs gesteld. Dat ging de aanwezige strokers ook te ver. Dus het idee van Willem is omarmd.

Robin van Essen is opgestaan om dat te gaan trekken en heeft aangeboden (tijdelijk) voorzitter te worden. Met de rol wil hij met het huidige bestuur, aangevuld met betrokken (oud-)leden, het voorstel van Willem uit gaan voeren. Het is zijn bedoeling om het stokje daarna door te geven.Wat is het plan?

Tijdens de volgende bestuursvergadering op 8 mei gaan we de aanpak bespreken met het bestuur, waarbij o.a. Willem en vertrekkende leden Lineke, Thijs en Jelle uitgenodigd zijn. Verder hebben we uitgenodigd Eric de Beer die het magazine ondersteunt, en de Technische Commissie.

Het doel is om dit jaar een toekomst visie voor de HVN op te stellen voor de volgende 5 jaar. Wat gaan we nog doen als HVN, en wat misschien niet meer? En hoe gaan we het doen. Daarna natuurlijk de vraag wie het gaan doen. Natuurlijk hoort daar de Hondadag bij, maar ook het magazine, en hoe we bijvoorbeeld met de social media en andere ritten om moeten gaan.

We gaan dit niet alleen bedenken. We vragen jullie om mee te denken. De HVN zijn we samen. We zullen een enquête uitzetten om alvast te ontdekken wat jullie nog graag willen. We zijn nu van plan om na de volgende bestuursvergadering op 8 mei met een groepje (oud-)leden te gaan brainstormen, de input van de enquête helpt daarbij. Dat moet een eerste plan opleveren. We willen dat het liefst nog voor de Hondadag doen. We hopen ook op wat reacties tijdens de Hondadag.

We willen brainstormen op zondag 29 mei in Utrecht in waarschijnlijk Café Lebowski (Domplein) bij een glas bier met iedereen die daar zin in heeft. De locatie kan nog veranderen, let op Facebook! Dat biertje krijg je van ons! Heb je ideeën, meningen, mooie plannen, maar kun je er niet bij zijn? Vertel ons je ideeën en wensen via voorzitter@hondavereniging.nl. Wil je er wel bij zijn, laat het dan ook even weten via voorzitter@hondavereniging.nl.

De zomer willen we gebruiken om na te denken, hier verder over te praten, op vakantie te gaan, ritjes te rijden, enz. Op 18 september doen we een extra algemene ledenvergadering waarbij we het plan verder toelichten en voorstellen zullen doen voor de toekomst waar je op kan stemmen. Om extra in de sfeer te komen doen we dan bij goed weer een rit. We stoffen daarvoor de good old Pannekoekenparade af. We gaan dus niet alleen praten, maar vooral ook doen waar we voor opgericht zijn, RIJDEN! Vertrek zal zijn op het Domplein om 12:00, vergaderen doen we erna, in de regio Utrecht als de pannenkoeken op zijn!

Doen jullie mee?

Namens het bestuur en Willem,

Robin van Essen

PS Ben je benieuwd wat er allemaal precies besproken tijdens de vergadering. Download de notulen van de website.
Afbeelding

Gebruikersavatar
René
Admin
Berichten: 1670
Lid geworden op: 15 jan 2007 14:01
Bezit: CD50
Locatie: Utrecht / Veghel

Re: Toekomst HVN; ben jij er bij?

Bericht door René » 30 mei 2016 18:26

We hebben een geweldige Meedenk middag gehad!

De Meedenk middag was een groot succes. De afgelopen maand hebben veel leden wat van zich laten horen. Van een praktische tip, tot hele brieven. Super dat jullie zo betrokken zijn! In Utrecht hebben we een paar uur over de toekomst gepraat. De sfeer zat er goed in en we hebben gelijk al stappen gemaakt.

Ben je nieuwsgierig wat we gaan doen? Hou dan je email deze week goed in de gaten! Word je enthousiast van de plannen? Doe dan mee, en help met de geboorte van HVN 2.0!

Zorg er voor dat de HVN je email adres heeft. Heb je vorige week geen email ontvangen over de Meedenk middag? Pas dat dan aan via de website, of stuur een mail naar ledenadministratie@hondavereniging.nl, met je voor- en achternaam plus je normale adres!
Afbeelding

Plaats reactie