Hulp gezocht bij restauratie

Hier kun je praten over je honda.
Peter van der Schee
4T-MSB beginner
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 apr 2019 20:18
Bezit: Twee NL C50 Honda's van rond 1970.

Hulp gezocht bij restauratie

Bericht door Peter van der Schee »

Ik woon in Tilburg en ben in het bezit van twee C50's (van ca. 1970) met een NL verleden: één in het groen en één in het grijs. Met beide hebben mijn vrouw en ik veel gereden. Het zijn nette machientjes maar er moet e.e.a. aan gebeuren. De grijze gebruiken wij nog vrijwel dagelijks. Er zit een 12V systeem van Coos Matser in en een elektronische ontsteking. Ik heb er het "kontje" + achterlicht op geplaatst dat erop hoort, niet zo'n Kreidler achterlicht.

De groene is nog 6V en heeft wel dat NL achterlicht. Is op het moment niet rijdend maar een enorm probleem kan dat niet zijn. Ik wil er hetzelfde 12V systeem + ontsteking op hebben als op de grijze. Ook zo'n achterkant + achterlicht. Plaatwerk van beide brommers is aan vervanging toe. Natuurlijk vooral het achterscherm. Mijn vrouw komt uit Vietnam en wij zijn daar regelmatig, zodat ik zonder moeite aan allerlei onderdelen kan komen.

Ik zoek iemand die ervaring heeft met de restauratie/revisie van de C50 en de restauratie deels voor zijn rekening kan nemen. Het liefst niet al te ver hier vandaan. Ik ben gepensioneerd en kan er zelf ook tijd in steken. Op mijn 22e ben ik klassieke Engelse motoren gaan rijden en dat doe ik nog. Toen moest ik elk dubbeltje omdraaien, nu niet meer.

Peter van der Schee
013-5422060 / 0638019325

Plaats reactie