Honda Z50A start niet

Wil je je ervaring delen of je problemen neerleggen, dan kan dat hier.
Ben C50
4T-MSB regular
Berichten: 490
Lid geworden op: 06 aug 2012 21:12
Bezit: C50 TT
Bakbrommer met C50 OT
Peda Chip

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door Ben C50 » 11 feb 2019 18:40

Ja

Novio Jorg
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 36
Lid geworden op: 08 jul 2017 11:59
Bezit: Novio

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door Novio Jorg » 11 feb 2019 18:49

Ja het massa punt is waarschijnlijk mee gespoten, eerst checken idd of je zonder sleutel ook kan starten en voor de RDW wel nog je verlichting in orde maken,

Gebruikersavatar
iclaudius
4T-MSB addict
Berichten: 769
Lid geworden op: 19 jul 2010 17:16
Bezit: Mezelf

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door iclaudius » 11 feb 2019 19:14

Dat heb je heel goed gedacht! Komt vaak voor, dus check dat maar eens, of alles goed aarde maakt!

Gebruikersavatar
BasvdE
4T-MSB beginner
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 feb 2019 11:04
Bezit: Honda Monkey Z50A K2
Locatie: Wouw

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door BasvdE » 11 feb 2019 21:37

Bedankt voor de hulp! Heb zojuist even een testje gedaan. Met contact uit gaf de bougie gewoon een vonk. Toen heb ik een draad gelegd tussen het slot en het blok. Toen ik vervolgens met contact uit de kickstart bewoog, geen vonk. Met contact aan wel. Denk dat ik aan de binnenkant van de contactslotbeugel wat coating wegschuur zodat hij goed massa maakt. Daarna eens gaan bekijken of de verlichting in orde is

Gebruikersavatar
stoterstangen90
Vierkantofiel
Berichten: 4436
Lid geworden op: 16 jan 2007 22:17
Bezit: Morris Ital
Locatie: Zaagcity

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door stoterstangen90 » 12 feb 2019 00:17

ja, dat is heel plausibel.
Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
BasvdE
4T-MSB beginner
Berichten: 9
Lid geworden op: 08 feb 2019 11:04
Bezit: Honda Monkey Z50A K2
Locatie: Wouw

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door BasvdE » 14 feb 2019 12:57

Contactslot werkt inmiddels naar behoren. Gisteren aan het einde van de middag de Monkey weer gestart en even een testrondje gereden. Alles lijkt redelijk goed te werken. Carburateur nog afstellen voor als hij stationair loopt, maar verder loopt hij netjes. Verlichting werkt ook, alleen ondervind ik wat problemen met het remlicht. Ik heb een achterlicht gekocht, 12V, met E keur. Nu heb ik dit lampje vervangen door een 6V ( zit 1 lampje 1, geen apart lampje voor het remlicht), maar als ik rem gaat hij slechts een heel klein beetje feller branden. Betwijfel of dit goed genoeg is voor de keuring.

Komt iemand dit bekend voor en kan ik er iets aan doen?

Gebruikersavatar
nielspbr
Mr Kockengen
Berichten: 13804
Lid geworden op: 02 mar 2009 17:50
Bezit: Een apenfamilie en een bamibal.
Locatie: Kockengen

Re: Honda Z50A start niet

Bericht door nielspbr » 14 feb 2019 14:22

Niet stiekum de duplolamp verkeerdom in de fitting gezet? (of de licht en remlicht draadjes verwisseld, of een slechte massa.)

Plaats reactie