Yx 140 baterij

Wil je je ervaring delen of je problemen neerleggen, dan kan dat hier.
Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 07 aug 2019 19:51

Hallo,

Ik heb een yx140 onder mijn dax gestoken. Alles werkt als ik de baterij oplaad maar zodra ik er een uurtje mee rond rijd werken de pinkers niet meer de lichten niet meer en stoplicht ook niet. Ik heb de baterij dan doorgemeten en die had maar 6.45v (het is een 12v accu) wat zou dit zijn?

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 17474
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: Yx 140 baterij

Bericht door NIX » 07 aug 2019 21:03

Dan is er wat verkeerd aangesloten.
Kijk eerst even in de FAQ.

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 07 aug 2019 21:13

Heb baterij net opgeladen alles werkt. Maar zodra ik rij na een tijd Nie meer

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 17474
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: Yx 140 baterij

Bericht door NIX » 07 aug 2019 21:48

Dan laadt hij dus niet omdat er iets verkeerd is aangesloten.
Kijk eerst even in de FAQ.

Gebruikersavatar
MrSinga
4T-MSB addict
Berichten: 980
Lid geworden op: 28 jan 2007 22:19
Bezit: Vaillante;
MSX125
ST70
Z50A K3
En een berg projectjes
Locatie: Santa-Cruz, Belgium

Re: Yx 140 baterij

Bericht door MrSinga » 08 aug 2019 05:27

De gele kabel van het blok gesplit op wit en geel van kabelboom? En de andere gele op massa aangesloten?

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 08 aug 2019 06:32

MrSinga nu snap ik je even niet.

Gebruikersavatar
roow
4T-MSB zombie
Berichten: 2384
Lid geworden op: 28 jan 2007 11:29
Locatie: bennekom

Re: Yx 140 baterij

Bericht door roow » 08 aug 2019 07:25

Precies zoals beschreven, gele draad uit blok moet je 2x geel van maken en op geel+wit van kabelboom aansluiten (verloopjes of iets maken)

Andere gele kabel uit ontsteking moet je aan de massa (frame bv.) aansluiten

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 17474
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: Yx 140 baterij

Bericht door NIX » 08 aug 2019 08:34

Precies wat de mannen zeggen: hoe is de lichtspoel op je kabelboom aangesloten.
Kijk eerst even in de FAQ.

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 08 aug 2019 14:08

Zal morgen kijken hoe zoe aangesloten zitten. Alles werkt juist het groot licht niet en als ik het grootlicht aanzet zogezegd gaat het achterlicht uit. Er zit ook geen stroom op het voorlicht als ik hem dootmeet, of moet de motor daarvoor draaien

Gebruikersavatar
nielspbr
Mr Kockengen
Berichten: 14055
Lid geworden op: 02 mar 2009 17:50
Bezit: Een apenfamilie en een bamibal.
Locatie: Kockengen

Re: Yx 140 baterij

Bericht door nielspbr » 08 aug 2019 18:03

koplamp(dimlicht of grootlicht) brand normaal alleen met draaiende motor. Als die zonder draaiende motor al brand zit er wat fout (of je hebt een oude lifan of skygo...)
Ik neem aan dat je het niet over het stadslichtje hebt.

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 08 aug 2019 20:56

Dus

1. Ik zet mijn contact aan en dan brand het onderste lampje in de koplamp en het achterlicht als ik hem start ook.
2. Ik wil mijn groot licht aansteken (niet de phare) dan lukt dat niet en het achterlicht gaat ook uit.
3. Na een tijd rijden heeft de accu nog maar 9v laad dus niet op tijdens het rijden( het is een yx140 met lichtspoel) ik sluit morgen een extra draad aan op de gele draad naar de massa.

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 17474
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: Yx 140 baterij

Bericht door NIX » 08 aug 2019 21:48

Nee. Je laadspoel is een zwevende. Er komen 2 gele draden uit, die zul je nu beiden op je kabelboom hebben gezet. Dat levert geen stroom, de enige stroom die je nu hebt is wat er in de accu zit als die van de lader komt. Wat je doet is de ene draad van de spoel op de massa zetten en de andere splitsen als stroomleverancier voor accu en licht. Dat is de enige goede manier.
Kijk eerst even in de FAQ.

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 09 aug 2019 10:47

Heb het even nagekeken.
Uit mijn blok komen...

[ uit blok] [kabelboom]
Groen-wit op zwart-wit
Blauw-wit op rood-wit
Zwart-rood op Geel-rood
Wit op wit
Geel op Geel.
( heb een kabel bij de gele gemaakt en naar de massa gelegd maar ligt brande big steeds niet.

Gebruikersavatar
NIX
chaly addict
Berichten: 17474
Lid geworden op: 27 jan 2007 21:21
Bezit: Een hamer
Locatie: Milsbeek

Re: Yx 140 baterij

Bericht door NIX » 09 aug 2019 13:49

En ik heb je uitgelegd dat je dat niet zo moest doen.
Kijk eerst even in de FAQ.

Louis72
Frequent 4T-MSB visitor
Berichten: 69
Lid geworden op: 10 jan 2017 20:40
Bezit: Monkey zhenua 50? Skysteam dax

Re: Yx 140 baterij

Bericht door Louis72 » 09 aug 2019 14:32

Dus de kabel die uit de blok komt de gele dus moet je splitsen naar 2 kabels. 1 in de kabelboom en de Andere aansluiten op de massa kader of blok toch? Zoniet wat doe ik fout

Er komt maar 1 gele kabel uit de ontsteking! Die heb ik gesplitst en op de massa aangseloten maar nog steeds niks

Plaats reactie